Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за предни амортисьори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за предни амортисьори

Днес свалих отгоре тапите на предните амортисьори и като натискам колата надолу нагоре в дясно има лек луфт.Та въпроса може ли аз да притегна малко гайката или трябва в сервиз да се регулира нещо по така ?Става въпрос за тази гайка !
    Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Проблема по вероятно е от разбит лагер, ако гайката е хлабава си я хванал точно преди фаталния момент.
    156 Sportwagon 02'

Comment

Първоначално публикувано от van_dal Покажи съобщение
      Проблема по вероятно е от разбит лагер, ако гайката е хлабава си я хванал точно преди фаталния момент.
      Е какъв лагер нали тия тампони са без лагери или греша ?
      И какво имаш предвид пред фатален момент
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
        Днес свалих отгоре тапите на предните амортисьори и като натискам колата надолу нагоре в дясно има лек луфт.Та въпроса може ли аз да притегна малко гайката или трябва в сервиз да се регулира нещо по така ?Става въпрос за тази гайка !
        Ако тази гайка ти е хлабава в купето при каране ще слушаш цяла симфония.

Тези коли нямат лагер.Два дена смазвам де що има тампони по колата и ти го казвам на 100 процента.
        Alfa Mito 1.4
        156 2.0 155 ex
        156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
          Ако тази гайка ти е хлабава в купето при каране ще слушаш цяла симфония.

Тези коли нямат лагер.Два дена смазвам де що има тампони по колата и ти го казвам на 100 процента.
          Нали и аз това казвам,че не виждам лагер освен тампон.Даже в магазините е описано забележка към тампона,че е без лагер.Даже гледах видео как се монтира преден амортисьор на KYB на техния сайт
          sigpic

Comment

Имам в предвид, че ако гайката е тръгнала да се развива след 10 км. още амортисьора ще е свободен и тогава не ми се мисли....
            Извинявам се до сега не ми беше правило впечетление, но амортисьора е статичен при 156 и, само тампон горе!
            156 Sportwagon 02'

Comment

Имам в предвид, че ако гайката е тръгнала да се развива след 10 км. още амортисьора ще е свободен и тогава не ми се мисли....
              Извинявам се до сега не ми беше правило впечетление, но амортисьора е статичен при 156 и, само тампон горе!
              Имах предвид,че оста се мърда леко не гайката ! А и от видеото дето дават тези от KYB гледам тази гайка се затяга с сила 3,5 Hm вижда ми се много малко ма така го дават.Значи тази гайка няма как да се развие сама.Все едно гайката на шарнира да се развие
              sigpic

Comment

Имах предвид,че оста се мърда леко не гайката ! А и от видеото дето дават тези от KYB гледам тази гайка се затяга с сила 3,5 Hm вижда ми се много малко ма така го дават.Значи тази гайка няма как да се развие сама.Все едно гайката на шарнира да се развие
                Нещо бъркаш с момента на стягане По документация е 30 - 36 Nm.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Нещо бъркаш с момента на стягане По документация е 30 - 36 Nm.
                  Ок....редактирах го
                  sigpic

Comment

Я виж !
                    Виждам 3,5 daNm, което прави 35 Nm.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Я виж !Аз виждам 3.5
                      Пусни видеото на сайта на KYB и виж всичките неща с колко ги дават шарнир на горния носач 4,5 биалета пак 4,5
                      Ама там не пише N, ами пише daN - Което го разбирам като дека нютон, т.е. колегата Еко е прав!
                      Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                      Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                      Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Виждам 3,5 daNm, което прави 35 Nm.
                        Да прав си не видях това daNm
                        Извинявам се!
                        sigpic

Comment

Working...
                        X